Filmas online internetā

Ikdienā rodas jautājums. Kur skatīties filmas online? Esam apkopojuši un piedāvājam kvalitatīvāko filmu portālu saraksts Latvijā, kurš regulāri tiek atjaunots ar jauniem portāliem. Izmanto mūsdienu tehnoloģiju dotās iespējas un skaties filmas un multfilmas intrnetā bezmaksas vai ar abonementu. Mūsdienās galvenā priekšrocība skatīties online filmas ir mobilitāte, jo video saturs ir tiešsaistē.

2024. gada online filmu lapu saraksts
Nr. Nosaukums Adrese Bezmaksas Valodas
1. TVplay https://tv3play.skaties.lv Ir LV
2. KinoGO https://kinogo.biz Ir RU
3. Go3 https://go3.lv Nav LV / RU / EN
4. Netflix https://www.netflix.com Nav EN
5. Shortcut https://www.shortcut.lv Nav LV / RU / EN
6. Megogo.net http://megogo.net/lv Daļēji RU
7. RuTube https://rutube.ru Ir RU
8. MoviePlace.lv http://movieplace.lv Ir LV / RU / EN
9. KinoFilma.com http://kinofilma.com Ir LV / RU / EN
10. KinoKrad http://kinokrad.co Ir RU
11. ViaPlay https://viaplay.lv Nav LV / RU / EN
12. KinoPortals.lv http://kinoportals.lv Ir LV
13. YouTube https://youtube.com Ir LV / RU / EN
14. CinemaLive.tv https://cinemalive.tv Ir LV / EN
15. Filmas.lv https://filmas.lv Daļēji LV
16. MoviesLV.com http://movieslv.com Ir LV / RU / EN

Populārākās filmu franšīze

Filmu franšīze jeb filmu sērija ir mūsdienās viena no panākumu atslēgām. Tas parāda jau zināmu filmu varoņu stāta turpinājumu un nodrošina tūlītēju filmas atpazīstamību uzreiz pēc tās izziņošanas.

Ātrs un bez žēlastības filmas SKATIES Ātrs un bez žēlastības Fast & Furious

11 filmas
Harijs Poters filmas SKATIES Harijs Poters Harry Potter

8 filmas
Šreks filmas SKATIES Šreks Shrek

4 filmas
Transformeri filmas SKATIES Transformeri Transformers

7 filmas
Bada spēles filmas SKATIES Bada spēles The Hunger Games

5 filmas
Runcis zābakos filmas SKATIES Runcis zābakos Puss in Boots

2 filmas

Skaties labākās filmas internetā

Mūsdienu IT tehnoloģijas un optiskā interneta piespēlējums nodrošina stabilu lejupielādes ātrumu, lai skatītos filmas internetā un vairs nav lielas nepieciešamības stundām meklēt iemīļoto seriālu filmu torrentu lapās vai kādos citos failu apmaiņu tīklos.

Skatīties filmas tiešsaitē ir daudz ērtāk, jo tas ietaupa laiku un dod iespēju izvēlēties filmas attēla un skaņas kvalitāti, kā arī ļauj izvēlēties valdos. Vai arī ieskaties TV programmā un vēro labākos TV šovus no pirmavota. Skaties filmas krievu valodā vai latviešu un aingļu pēc izvēles ar subtitriem vai bez tiem. Vienlaikus mūsdienu online platformas ir pielāgotas visu viedu ekrāniem, kā televizori, datori, planšetes un viedtālruņi. Diemžēl lielākai daļai filmu portālu, kuri piedāvā filmas bezmaksas, darbojas uz riska robežas, jo bieži vien pārkāpj autortiesības. Tomēr ir arī veiksmīgi piemēri, gan Latvijā, gan pasaulē, kur portālu biznesa modelis nodrošina labumu gan autortiesību turētājiem, gan lietotājiem rādīt multfilmas, komēdijas un citas filmas online bezmaksas, un kompensēt to ar reklāmu ieņēmumiem.

Filmas online bezmaksas

Tomēr cik populāri ir šāda veida portāli Latvijā un pasaulē? Šobrīd interneta plašumos varētu uzskaitīt vairākus simtu online filmu lapu, kurās var skatīties gan bez maksas, gan pa maksu dažādas filmas, seriālus, mūziku utt. Šo portālu skaits, kā arī to apmeklētāju ik gadu pieaugu par 5-10% līdz ātrā interneta pieejamību dažādās pasaules valstīs. Īpašu pienesumu šajā industrijā deva mobilā interneta attīstība un informācijas pieejamība. Cilvēki vairs nav piesieti pie datoru kastēm un noteiktas vietas, bet spēj skatīties filmas online latviski vai angļu un krievu valodās, pārvietojoties ar autobusu, mašīnu, kuģi vai lidmašīnu. Tas bez šaubām ir ļoti ērti.

Godīgās un negodīgās online filmu lapas

Kopumā šobrīd online filmu lapas var iedalīt divās lielās kategorijās. Katrs pats var aizdomāties pie kuras kategorijas tas pieder. Pirmā, legālas lapas bez autortiesību pārkāpumiem, tomēr jārēķinās, ka jaunāko filmu skatīšanās nebūs bezmaksas. Otrā, pirātiskās online filmu lapas, kuras piedāvā skatīties nesen iznākušas filmas internetā pilnīgi bezmaksas. Daudzi šāda veida portāli aizbildinās, ka video materiāls neatrodas uz viņu lapas serveriem un tāpēc netiek pārkāptas autortiesības. Katrā no šiem resursiem ir savi plusi un trūkumi.

Pasaulē kopuma ir daudz labu godīgu video tiešsaistes platformu, kurās iespējas noskatīties visdažādākās filmas, seriālus un citus video materiālus. Šobrīd vieni no galvenajiem savstarpēji konkurējušie uzņēmumi ir Netflix un Amazon Prime, kur pieteica savi kā pasaules mēroga video resursi. Maksāt abonēšanas maksu godīgajiem spēlētājiem ir savas priekšrocības, jo to infrastruktūras ir daudz labāk attīstīta. Šo uzņēmumu pakalpojumi būs pieejami ar speciali izstrādātām aplikācijām uz iOS vai Android viedtālruņiem/planšetēm, atbalsta arī Smart TV televizori un citas Smart ierīces, piemēram, Apple TV. Šo portālu stabilitāte un video kvalitāte būs visaugstākajā līmeni no SD līdz pat 4K kvalitātei ar HDR atbalstu jaunākajos televizoros. Šo lapu video bibliotēka būs labāk sakārtota un ar plašāku izvēli. Plus, godīgie spēlētāji nodrošina drošu skatīšanos, jo internetā var kopā ar online filmu skatīšanos iegūt ari kādu kaitīgu programmu.

Tomēr negodīgi spēlētāji nesnauž. Uz viņu rēķina var labi ietaupīt un noskatīties jaunākās filmas, kuras nesen bija redzamas uz lielajiem kino ekrāniem pilnīgi bezmaksas. Parasti lapas ir labi optimizētas mobilajiem pārlūkiem un sniedz pieņemamu attēla kvalitāti, lai skatītos labākos seriālus uz TV, datora vai mobilā telefona. Šādās lapās ir jāuzmanās no uzmācīgas reklāmas, kura aiz sevis slēpj dažādus vīrusus un trojas zirgus.

Kur skatīties filmas?

Latvija ir neliela valsts tomēr mēs vara uzskaitīt gandrīz divdesmit filmu lapas, kuras ir lielākas vai mazākas, tomēr tajās ir pieejamas vairāki simti vai tūkstoši filmu. Pārsvarā šie portāli nodrošina saturu filmu skatīšanos oriģinālvalodas, bet ir pieejamas arī filmas online latviski un krieviski. Par ievērība cienīgam lapām var uzskatīt ViaPlay un Shortcut, jo šie resursi nodrošina kvalitatīvu saturu ar vietējām un ārzemju filmām. Šo lapu saturu iespējams ērti skatīties, gan uz datora, gan uz telefona, gan uz televizora. Lapas ir labi pielāgotas visu veida ekrāniem un sniedz atbilstošu kvalitāti katram interneta pieslēgumam. Ja mūs interesē filmas onlne krievu valodā, tad noteikti jāpiemin to lielākos legālā satura piegādātājus, kā IVI.ru, Megogo.net un RuTube.ru.


Paralēli šiem resursiem ir arī dažas šaubīgas adreses, kurās pieejamas visas jaunākās filmas bezmaksas, kā CinemaLive un KinoGO. To apmeklētāju skaits bieži vien pārsniedz lapas, kuras respektē autortiesības, piemēram KinoGO ir lielākā Krievijas online filmu lapa, kur atrodas tūkstošiem filmas krievu valodā un tās apmeklētība pārsniedz 100 miljonu lietotāju mēnesī.

ViaPlay

Pirmā Baltijas mēroga online filmu platforma ViaPlay piedāvā plašu filmu katalogu ar īpaši izveidotu sadaļu bērniem, kurā ir pieejamas vairāk kā 300 multfilmas. Bez populārākajām filmas, kuras tikko nokāpušas no kino ekrāniem, pieejamas arī daudz dokumentālās filmas. Tomēr, kā galvenais trumpis ViaPlay platformā ir uz online sporta tiešraižu translēšanu, kuras var vērot sev vēlamā laikā un vietā.

Shortcut

Shortcut online platformu var iedalīt trīs galvenās daļās: online filmas, video noma un TV tiešraides. Katra lapas sadaļa ir kvalitatīvi izstrādāta ar plaši pieejamu saturu. Shortcut video lapa ir vairāk atpazīstama, kā Lattelecom uzņēmuma video lapa, kura cieši saistīta ar citiem šī uzņēmuma pakalpojumiem. Shortcut piedāvā ērtas iOS un Android aplikācijas telefoniem un atbalsta vairāku ražotāju Smart TV televizoru platformas, kas nav pa spēkam citām Latvijas lapām.

YouTube

Lai ari cik tas dīvaini izklausītos YouTube ir vieta, kurā atrodas tūkstošiem filmu un multfilmu krieviski, angliski, latviski un citās valodās. Šo saturu var viegli atrast un skatīties pilnīgi bezmaksas, bieži vien vecākas filmas ir atrodamas īpaši labā kvalitātē. Izrādās kārtotā filma ir bijusi deguna priekšā visu šo laiku YouTube video portālā.

CinemaLive.tv

CinemaLive.tv šobrīd ir visvairāk apmeklētākais tiešsaistes filmu portāls Latvijā, kurā ir plašākā komēdiju, drāmu un romantisko filmu kolekcijas latviešu valodā bezmaksas. Šai interneta lapai ir viena no ērtākām un pārdomātākām lietošanā, jo atbalsta viedtālruņus, salīdzinot ar citām līdzīgam, kuras piedāvā visas filmas bezmaksas. Filmu saturs tiek regulāri atjaunots, kas vieš stabilitāti lapas darbībā.

KinoGo

KinoGo ir Krievijas apmeklētākais online filmu portāls. Tajā ir atrodama lielākais filmu katalogs krievu valodā, kā arī šī būs vieta, kur meklēt pirmizrādes un filmas, kuras nevarat atrast jau kādā ierastā vietnē.

MoviesLV.com

MoviesLV.com ir otrs populārākais online filmu resurss Latvijā, kur iespējams atrast filmas un seriālus latviešu valodā. Šīs lapas apmeklētājiem jārēķinās ar vairākām slēptām reklāmām un nedaudz novecojušu dizainu,kurš neatbalsta mobilos telefonus, tomēr piedāvātais tiešsaistes filmu skaits atspēko daudzas no šīm neērtībām.

Go3

Go3 ir Latvijā lielākā video satura platforma filmām, sporta tiešraidēm un televīzijas kanālu straumēšanai ar arhīva iespējām. Šajā lapā ir pieejams plašs saturs, kuru var ērti skatīties uz visām ierīcēm – dators, planšete, telefons vai televizors. Go3 ir viena no labākām online televīzijas skatīšanās vietnēm. Lapas adrese: go3.lv

Megogo.net

Megogo.net ir starptautisks online filmu portāls, kurš darbojās bijušo padomju savienības valstīs, kurās ir liels krieviski runājošo cilvēku skaits. Šī lapa ir pirmā, kura Latvijā sāka piedāvāt legāli filmas online bezmaksas apmaiņā pret reklāmu, kur skatītājam vien bija jānoskatās dažas reklāmas pirms filmas. Megogo piedāvātais saturs pārsvarā ir tikai krievu valodā. Šo lapu apmeklē miljoniem lietotāju mēnesi no dažādām valstīm un Latvijā Megogo ir pirmais uzņēmums, kur ievietoja savu Smart TV aplikācija tādos televizoros, kā LG un Samsung.

RuTube.ru

Viens no lielākajiem video satura izvietošanas portāliem Krievijā ir RuTube, šī platforma veiksmīgi uzsāka savu darbību un konkurences apstākļos ar globālo YouTube, parakstīja sadarbības līgumus ar dažādiem Krievijas televīzijas kanāliem, kuri veiksmīgi publicē savus jaunākos šovus un seriālus krievu valodā tieši RuTube platformā. Šī būs īstā vieta, kur iegriezties, ja vēlies atrast kādu krievu seriālu. Lapas adrese: rutube.ru

TVplay

TVplay var uzskatīt par TV3 , LNT, Kanāls 2 un TV3+ video arhīvu ar ziņām, seriāliem, filmām un sporta tiešraidēm. Saturs tiek regulāri papildināts līdz ar ikdienas populārāko kanālu satura atspoguļošanu. Līdz ar to te vienmēr būs daudz jaunu video materiālu, kuri nav pieejami citās filmu lapās. TVplay piedāvā arī ērtu mobilā telefona aplikāciju.